Έπαινος στην Τουρκία από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ


«Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ,στη σύνοδο κορυφής «Σιτάρια από την Ουκρανία» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έθιξε την τραγωδία του Χολοντόμορ, στην οποία το σοβιετικό καθεστώς ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να πεθάνουν από την πείνα στο ουκρανικό έδαφος το 1932-1933».


Νοέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.


Άγκυρα.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρόλο της Τουρκίας στην επέκταση της Συμφωνίας για τον Διάδρομο Σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας και είπε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του είδε πλοία να παραλαμβάνουν τρόφιμα, σιτηρά και λιπάσματα από τα ουκρανικά λιμάνια για «ευάλωτους ανθρώπους που έχουν επείγουσα ανάγκη», γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στη σύνοδο κορυφής «Σιτάρια από την Ουκρανία» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρθηκε στην τραγωδία του Χολοντόμορ, κατά την οποία το Σοβιετικό Καθεστώς ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να πεθάνουν από την πείνα στο ουκρανικό έδαφος το 1932-1933, όπως σημειώνεται.

 «Η Ρωσία χρησιμοποιεί σήμερα την πείνα ως όπλο πολέμου εναντίον της Ουκρανίας και για να δημιουργήσει διχασμό και περαιτέρω αστάθεια στον υπόλοιπο κόσμο».

 Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι χαιρετίζει τις προσπάθειες των συμμάχων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που μεταφέρουν τρόφιμα από την Ουκρανία μέσω ξηράς.

Ο Στόλτενμπεργκ συνέχισε:

«Χαιρετίζω την υποστήριξή σας από τα Ηνωμένα Έθνη για την επέκταση της Πρωτοβουλίας για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, ιδιαίτερα τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας,  για αυτήν.

Πριν από λίγο (καιρό), όταν συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, είδα τα πλοία με σιτηρά στον Βόσπορο.

Αγοράζουν τρόφιμα, σιτηρά και λιπάσματα για ευάλωτα άτομα που έχουν επείγουσα ανάγκη από λιμάνια της Ουκρανίας».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr