Ουκρανία: Συγκλονιστική έκκληση στους πολίτες -αν μπορείτε να φύγετε από τη χώρα, κάντε το τώρα!


Νοέμβριος 19, 2022. Ελλάδα.

   Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας «DTEK» Μαξίμ Τιμτσένκο δήλωσε σήμερα ότι οι πολίτες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα για να μειωθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

« Εάν οι πολίτες μπορούν να βρουν ένα εναλλακτικό μέρος (εκτός της Ουκρανίας) για να μείνουν για άλλους τρεις ή τέσσερις μήνες, μπορεί να βοηθήσει πολύ το σύστημα», δήλωσε ο Τιμτσένκο, σύμφωνα με το «BBC».

Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν καταστρέψει σχεδόν το μισό ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας και εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

-Το κατεστραμμένο ενεργειακό σύστημα δεν είναι ακόμα σε θέση να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες, επομένως οποιοσδήποτε τρόπος μείωσης της κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάλειψης της χώρας, θα πρέπει να θεωρείται ότι βοηθά την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας - εξήγησε ο Τιμτσένκο.

Πρόσθεσε ότι το ενεργειακό σύστημα γίνεται λιγότερο αξιόπιστο με κάθε ρωσική επίθεση και η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι το κλειδί για τη διατήρησή του.

«Εάν ξοδεύετε λιγότερα, τότε τα νοσοκομεία που φροντίζουν τραυματίες στρατιώτες θα έχουν εγγυημένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Όταν το βλέπουμε έτσι, χρησιμοποιώντας λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια ή εγκαταλείποντας (τη χώρα), οι πολίτες συνεισφέρουν και σε άλλους ανθρώπους - είπε ο Τιμτσένκο για τη βρετανική δημόσια υπηρεσία.

Οι επιθέσεις της Ρωσίας στις ουκρανικές υποδομές εντάθηκαν μετά την ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο και την ανακατάληψη από τον ουκρανικό στρατό της Χερσώνας.

BBC

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr