Ρωσικός Κόσμος: Η σύγκληση του Συμβουλίου Συλλογικής Ασφάλειας- CSTO στην Αρμενία- τι θα συζητηθεί


Νοέμβριος 19, 2022. Ελλάδα.

Η βελτίωση του συστήματος αντιμετώπισης κρίσεων του CSTO και τα κοινά μέτρα για τη βοήθεια της Αρμενίας θα συζητηθούν στη σύνοδο του Συμβουλίου Συλλογικής Ασφάλειας (CSC) του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν στις 23 Νοεμβρίου.

Δήλωση κατά του ναζισμού και του νεοναζισμού

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ Τοκάγιεφ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κιργιζίας Σάντρι Γιαπαρόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Εμομάλι Ραχμόν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του οργανισμού. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει ο γενικός γραμματέας του CSTO Στάνισλαβ  Ζας.

Πριν από την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας και της Επιτροπής των Γραμματέων των Συμβουλίων Ασφαλείας για να συζητηθεί η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στις περιοχές συλλογικής ασφάλειας του CSTO και την ατζέντα της επερχόμενης συνόδου της οργάνωσης.

Προβλέπεται να εγκριθούν ορισμένες σημαντικές πολιτικές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων δηλώσεων των υπουργών εξωτερικών των κρατών μελών του CSTO σχετικά με ενίσχυση της διεθνούς και περιφερειακής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και του ελέγχου των εξοπλισμών καθώς και δήλωση των γραμματέων των συμβουλίων ασφαλείας που καταδικάζουν τις προσπάθειες εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού, του εξτρεμισμού, του σοβινισμού και κάθε μορφής ξενοφοβίας. 

Η ατζέντα της συνεδρίασης του CSTO περιλαμβάνει μια σειρά εγγράφων που θα υπογραφούν, τα οποία αφορούν τον εξοπλισμό των ειρηνευτικών δυνάμεων με σύγχρονα όπλα, στρατιωτικό και ειδικό εξοπλισμό για ακτινοβολία, χημική και βιολογική προστασία και ιατρική υποστήριξη του CSTO.

Ο προϋπολογισμός του CSTO για το 2023 θα επανεξεταστεί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Οργάνωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr