Σερβία: Συνελήφθησαν μετανάστες που έφεραν αυτόματα όπλα


Δεκέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Σε αστυνομική επέμβαση σε αυτοσχέδιο καταυλισμό μεταναστών στη Σουμπότιτσα, ελέγχθηκαν περισσότεροι από 100 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ των οποίων συνελήφθησαν 25 άτομα  τα οποίο ήταν ενδιαφέροντος της εθνικής ασφάλειας, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Κατασχέθηκαν αρκετά όπλα και μεταξύ αυτών ήταν και ένα αυτόματο τουφέκι με δύο συνδεόμενα πλαίσια και πυρομαχικά, καθώς και ναρκωτικά.

φωτογραφία: Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας

Όπως επισημαίνουν τα σερβικά ΜΜΕ, ο κάτοχος του αυτόματου όπλου ήταν αξιωματικός και ελεύθερος σκοπευτής στο Αφγανιστάν.

Ταυτοποιήθηκαν, επίσης, δύο άτομα τα οποία είναι καταζητούμενα με διεθνές ένταλμα για σοβαρά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας.

Όπως σημειώνεται, η Γαλλία έχει εκδώσει για αυτούς διεθνή εντάλματα, αφού πρόκειται για στρατηγούς και αξιωματικούς του αφγανικού στρατού που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.

Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεχών εργασιών για την καταστολή της παράτυπης μετανάστευσης, με τη συμμετοχή μελών της Ομάδας Εργασίας, που συγκροτήθηκε με εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, σε συνεργασία με το απόσπασμα Χωροφυλακής του Νόβι Σαντ και τη Διοίκηση της Αστυνομίας Συνόρων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr