Πρόεδρος Σερβίας από το Αζερμπαϊτζάν: Οι Αζέροι ξέρουν να πολεμούν και να κερδίζουν…

 

φωτό «Insanoid.com»

Δεκέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έκανε δηλώσεις από το Αζερμπαϊτζάν. Είπε ότι σύντομα ειδικοί από το Αζερμπαϊτζάν θα έρθουν ξανά στο Βελιγράδι, καθώς και ο Αλίγεφ για να προωθήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Μάλιστα, πιστεύει ότι η Σερβία θα μπορέσει να αποκτήσει ρεύμα και φυσικό αέριο μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων σε σχετικά καλές τιμές.

«Είδα στο Αζερμπαϊτζάν πόσο επενδύουν στον στρατό και τη στρατιωτική βιομηχανία. Τώρα θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες τους γιατί  αυτοί ξέρουν πώς να πολεμούν και να κερδίζουν. Είναι σημαντικό να αλλάξουμε πολλά πράγματα στον στρατό μας. Άλλωστε, δεν έχουμε αρκετές ειδικές μονάδες, θα τις αυξήσουμε 4 φορές. Αυτά τα άτομα πρέπει να έχουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα και θα πρέπει, επίσης,  να είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι», είπε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε:

 

«Χάρη στην καλή δουλειά του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργού Σινίσα Μάλογκ  , θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη στρατιωτική βιομηχανία, αλλά όχι πλέον να καλύπτουμε τη ρευστότητά τους, αλλά να επενδύουμε σε τεχνολογίες για το μέλλον που θα είναι σε θέση να φέρουν κέρδος αλλά και ενίσχυση της άμυνας της χώρας μας. Μιλάμε όχι για δεκάδες και όχι  για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αμυντική βιομηχανία που πρέπει να αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο».


«Αληθινή φιλία»


«Μέχρι το τέλος του 2023, πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια απευθείας γραμμή με το Μπακού. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε 3 ώρες και 10 λεπτά για να δείτε αυτό το όμορφο μέρος στη λίμνη της Κασπίας. Εξαιρετικό για τουρίστες - ένας νέος προορισμός, αλλά και για επιχειρηματίες από τη Σερβία και το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε.

«Δεν υπάρχει τέτοια δύναμη που μπορεί να με κάνει να πω κάτι εναντίον του Αζερμπαϊτζάν. Αυτές είναι στέρεες αληθινές φιλίες», τόνισε.

b92.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr