Αλβανία: Κλείνουν όλοι οι κεντρικοί οδοί για την αντιπολίτευση- ενόψει της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων


Δεκέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, ισχυρίζεται εδώ και μέρες ότι θα πραγματοποιήσει τη διαμαρτυρία του κάτω από το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, η κρατική αστυνομία έχει λάβει τα μέτρα ώστε κανένας διαδηλωτής να μην διαταράξει την τάξη και την ηρεμία των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο αποκλεισμός ξεκίνησε σήμερα, παραμονή της Συνόδου,  όπως και η τήρηση της τάξης από αστυνομικούς τόσο στις γύρω συνοικίες όσο και στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας.

Η Κρατική Αστυνομία ενημέρωσε για άλλη μια φορά το Δημοκρατικό Κόμμα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία τους στην κεντρική λεωφόρο μπροστά από το γραφείο του Πρωθυπουργού. 

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας, Ρεμπάνι Τζάουπι, είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα δεσμευτούν στη σύνοδο κορυφής αφού έδωσαν αρνητική απάντηση στη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης.

Ο αποκλεισμός των κεντρικών οδών ξεκίνησε από τις 2 το μεσημέρι. Σχεδόν όλη η πόλη των Τιράνων βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό. Ο αποκλεισμός των οδών ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Ρίνας προς τα Τίρανα. Ολόκληρος ο περιφερειακός δρόμος της πρωτεύουσας έχει αποκλειστεί.

Ο Τζάουπι είπε ότι όσοι κατοικούν σε εκείνες τις περιοχές που θα περιοριστούν, θα συνοδεύονται από αστυνομικούς, ενώ όλες οι μετακινήσεις θα γίνονται με τα πόδια. Εκτός από τη Διεύθυνση Τιράνων, η Αστυνομία έχει ζητήσει βοήθεια και από άλλες τοπικές διευθύνσεις. 

 oranews.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr