ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Καλύτερα, οι προκλήσεις για εδαφικές διεκδικήσεις από τη Βουλγαρία να αγνοούνται»


Δεκέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

Οι εδαφικές διεκδικήσεις που εκφράζονται από ορισμένους πολιτικούς της Βουλγαρίας σε βάρος της Βόρειας Μακεδονίας, λειτουργούν αρνητικά για τις κοινωνίες τους, γιατί δεν αντικατοπτρίζουν τη θετική εικόνα της χώρας τους και είναι καλύτερο να αγνοηθούν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ο υπουργός πιστεύει ότι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται οι προβοκάτορες.

«Υπάρχουν προβοκάτσιες του τύπου «κάτι είπε ένα μέλος της Ιστορικής Επιτροπής για τη χώρα μας».

 «Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε ανθρώπους να μιλούν και να προκαλούν, αλλά είναι σημαντικό να μην τους επιτραπεί να ηγηθούν του χορού», είπε ο Οσμάνι στη σημερινή ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση στη Βουλγαρία δημιουργεί δυσκολίες, αλλά όσοι προκαλούν εδαφικές διεκδικήσεις, το κάνουν επίτηδες με πολιτικά κίνητρα, για να αντιδράσουμε και μετά να το χρησιμοποιήσουμε στην πολιτική ατζέντα στη Βουλγαρία.

Ο Οσμάνι πρόσθεσε ότι προς το παρόν οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά και η διμερής διερεύνηση προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο.

MakFax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr