«Τούρκοι και Αζέροι- ένας έθνος σε δύο κράτη»


Δεκέμβριος 6, 2022. Ελλάδα.

Μπακού.

Ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Ζακίρ Χασάνοφ μίλησε στους συμμετέχοντες στην Ημέρα Διακεκριμένου Παρατηρητή της Κοινής Άσκησης Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας «Αδελφική Πυγμή».

Όπως είπε φέτος πραγματοποιήθηκαν 20 διμερείς και τριμερείς ασκήσεις με την Τουρκία όλες ήταν επιτυχείς, σύμφωνα με την τουρκική Αϊντινλίκ.

Ο Χασάνοφ δήλωσε ότι κύριος στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι οι δύο αδελφικοί στρατοί ενεργούν συντονισμένα και τόνισε ότι η άσκηση δείχνει ότι γίνονται σπουδαία πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνοντας ότι μετά τη νίκη στον Δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ έγιναν μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, σχετικά με τη μετάβαση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο μοντέλο του τουρκικού στρατού, ο Χασάνοφ δήλωσε ότι Τούρκοι αξιωματικοί συμμετείχαν στενά σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Χασάνοφ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τον πόλεμο έδειξαν ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει γίνει ισχυρότερος χάρη στις μεταρρυθμίσεις και ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ολόκληρη την αντιπροσωπεία του τουρκικού στρατού για την υποστήριξή τους στις μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνοντας ότι στις ασκήσεις χρησιμοποιήθηκαν οι πιο σύγχρονες τεχνικές, ο Χασάνοφ είπε:

 «Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας από τους κορυφαίους στρατούς στον κόσμο. Ως ένα έθνος και δύο κράτη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να εργαζόμαστε ακόμη και νύχτα και να αυξήσουμε τις προετοιμασίες μας. Ο κ. Ακάρ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Εκ μέρους μου θα ήθελα να τον ευχαριστήσω».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr