Λιβύη: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας- θεωρεί ότι έληξε η κυβέρνηση Ντμπέιμπα


Δεκέμβριος 8, 2022. Ελλάδα.

 

Σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Αλί Αλ Ζανάτι, ανακοίνωσε την παραίτησή του από υπουργός Υγείας στην απερχόμενη κυβέρνηση.

Ο Αλ Ζανάτι εξήγησε σε τηλεοπτική εμφάνισή του ότι η παραίτησή του έρχεται στο πλαίσιο της αρχής της ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας και της μη προσκόλλησης σε αυτήν, και επειδή η κυβερνητική δουλειά είναι εντολή και όχι ζήτημα τιμής.

Ο παραιτηθείς υπουργός είπε: «Υπέβαλα την παραίτησή μου λόγω της δυσκολίας της συνέχισής μου ως υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, της οποίας η θητεία έληξε σύμφωνα με την Πολιτική Συμφωνία της Γενεύης και τις αποφάσεις των νομοθετικών αρχών».

 

Ο Αλ Ζανάτι δήλωσε ότι «η χώρα υποφέρει από την επιστροφή του έντονου πολιτικού διχασμού και το τέλος του σταδίου της πολιτικής συναίνεσης και της εθνικής ενότητας, στο οποίο ήμουν στην πρώτη γραμμή ως υπουργός Υγείας».

 

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε: «Τα πράγματα έτειναν στην αρχή του διχασμού και του κατακερματισμού και πιστεύαμε ότι ήταν ένα σημαντικό στάδιο στο οποίο το καθήκον μας απαιτούσε να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτήν την κυβέρνηση που εκπροσωπεί όλους τους Λίβυους σε όλες τις περιοχές και τους προσανατολισμούς τους».

 

Ο Αλ Ζανάτι δήλωσε ότι η παραίτησή του μετά τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε προσωπικά ως αποτέλεσμα της κατηγορίας εναντίον του, ήταν εσφαλμένη και ότι οι ισχυρισμοί ότι η νομοθεσία της Λιβύης μπόρεσε να τον απαλλάξει.

 

Ο Πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στον υπουργό Υγείας, Αλί Αλ Ζανάτι, και στον υφυπουργό Τεχνικών Υποθέσεων, Σαμίρ Κόκο, να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, αφού αθωώθηκαν από τη λιβυκή δικαιοσύνη.

 

Ο Αλ Ζανάτι και ο Κόκο κατηγορήθηκαν για υπόθεση οικονομικών παρατυπιών στο υπουργείο.

 

News Libya 24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr