Ισραήλ: Επιστολή εκατοντάδων απόστρατων του Στρατού, Σιν Μπεν, Μοσάντ και αστυνομίας στον Νετανιάχου


Δεκέμβριος 7, 2022. Ελλάδα.

Εκατοντάδες συνταξιούχοι  της Σιν Μπετ, της Μοσάντ, της αστυνομία και των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να «Σταματήσει τις ταραχές και τη ρήξη μεταξύ των διοικητών του Ισραηλινού Στρατού και των υφισταμένων τους».

Η επιστολή εστάλη εκ μέρους του κινήματος «Διοικητές για το Ισραήλ» ζητά από τον ορισθέντα πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου: 

«Από εσάς περιμένουμε και απαιτούμε επείγουσα δράση που θα ξεκαθαρίσει την υπαρξιακή σημασία της ενότητας της αλυσίδας της διοίκησης».

Υπογράφεται από τον συνταγματάρχη Ματάν Βιλνάι εκ μέρους 412 ανώτερων διοικητών στο παρελθόν, στο IDF, τη Mossad, τη Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας, την Αστυνομία του Ισραήλ και ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το δημοσίευμα του Ισραηλινού Στρατού αναφέρεται στην ανυπακοή και κριτική υφισταμένων σε διαταγές ανωτέρων που φέρνει αναστάτωση και διαταράσσει τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας της χώρας.

«Η αμφιβολία για την ικανότητα ενός διοικητή να κρίνει τους υφισταμένους του διαπέρασε την «περιοχή» και δημιούργησε ένα κύμα υποκίνησης εναντίον των διοικητών. Δηλώσεις αυτού του τύπου σπέρνουν διχόνοια και ρήξη μεταξύ των διοικητών του IDF και των στρατιωτών τους και οδηγούν σε διάρρηξη της αλυσίδας διοίκησης, σε αναρχία και αποτυχία εκτέλεσης αποστολών και θα αναγκάσουν το IDF να αποφύγει και να διαλυθεί ως αποτελεσματική δύναμη. Είναι αυτονόητο ότι η δημιουργία δυσπιστίας μεταξύ διοικητών και υφισταμένων είναι επιθυμία του εχθρού που επενδύει πολλά για να προκαλέσει ένα τέτοιο ρήγμα, και ρήγμα μεταξύ στρατού και πολιτών».

«Η ζημιά έχει ήδη γίνει και απαιτούμε από εσάς, τον ορισθέντα πρωθυπουργό, να μην αγνοήσετε την πραγματικότητα που αναπτύσσεται και να δράσετε τώρα επί του θέματος», τονίζεται στην επιστολή εκφράζοντας την ανησυχία των απόστρατων για την αμφισβήτηση που υπάρχει στον ισραηλινό στρατό.

«Ως κάποιος που ανήκει στην στρατιωτική οικογένεια, ξέρεις πολύ καλά πόσο επικίνδυνες και καταστροφικές για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι τέτοιες «αθώες» δηλώσεις, ειδικά όταν «ξεδιπλώνονται» με τρόπο που δεν μπορεί να ελεγχθούν», επισημαίνεται.

«Είναι καθήκον σας, ως κορυφαίος ηγέτης της χώρας, να βγείτε δημόσια σε ένα κάλεσμα που να υποστηρίζει τον Ισραηλινό Στρατό και τους διοικητές του και να καταδικάσετε κάθε βλάβη σε αυτούς, ακόμα κι αν σε αυτή τη φάση είναι λεκτική», καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr