Κοσσυφοπέδιο: Η KFOR εξετάζει το αίτημα του Βελιγραδίου για επιστροφή σερβικών δυνάμεων ασφαλείας


Δεκέμβριος 17, 2022. Ελλάδα.

Η υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ διεθνής ειρηνευτική αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) επιβεβαίωσε στο Radio Free Europe ότι έλαβε αίτημα από την κυβέρνηση του Βελιγραδίου να επιστρέψει αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις από τη Σερβία στο Κόσοβο και τα Μετόχια.


«Λάβαμε επιστολή από τη Σερβία και την εξετάζουμε επί του παρόντος. Η KFOR παραμένει εξαιρετικά προσεκτική και πλήρως ικανή να εκπληρώσει την εντολή της στον ΟΗΕ», ανέφερε η αποστολή.

Ο Αντιπρόεδρος της Σερβίας και υπουργός Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς δήλωσε ότι μέλη των σερβικών ενόπλων δυνάμεων υπέβαλαν αίτημα στην KFOR για την επιστροφή έως και 1.000 μελών. Το αίτημα υποβλήθηκε στο διοικητικό σημείο ελέγχου «Μερντάρε».

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς,  είχε δήλωσε την Πέμπτη ότι το αίτημα στάλθηκε για να μειωθούν οι εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά πρόσθεσε ότι η KFOR πιθανότατα δεν θα αποδεχτεί το αίτημα της Σερβίας. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr