Η “MINA 2” βελτίωσε τις δεξιότητες της αιγυπτιακής και ελληνικής πολεμικής αεροπορίας


«Αίγυπτος και Ελλάδα πραγματοποίησαν την κοινή αεροπορική άσκηση MΙNA 2»

Δεκέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

Οι αιγυπτιακές και ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενίσχυσης των σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας με φίλες και αδελφές χώρες, πραγματοποίησαν την κοινή αεροπορική εκπαίδευση «Mina 2», με τη συμμετοχή σχηματισμών πολεμικών αεροσκαφών πολλαπλών χρήσεων και για τις δύο πλευρές σε Αιγυπτιακή αεροπορική βάση.

 

Η εκπαίδευση έρχεται ως επέκταση της σειράς κοινών ασκήσεων που υλοποιούνται υπό το πρίσμα της αυξανόμενης εταιρικής σχέσης και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

 

Η άσκηση περιελάμβανε την υλοποίηση μιας σειράς θεωρητικών διαλέξεων για την ενοποίηση των εννοιών, τη βελτίωση των δεξιοτήτων και τον συντονισμό της διαχείρισης κοινών επιχειρήσεων σε διάφορες σύγχρονες μεθόδους εναέριας μάχης, καθώς και την εφαρμογή μαχητικών πολλαπλών εργασιών και από τις δύο πλευρές για την εκτέλεση πολλών κοινών αεροπορικών εξορμήσεις για εκπαίδευση στην επίθεση εναντίον εχθρικών στόχων και την άμυνα ζωτικών στόχων αποτελεσματικά και ικανά.

Η εκπαίδευση έδειξε τον βαθμό στον οποίο τα συμμετέχοντα στοιχεία έχουν φθάσει σε υψηλό επίπεδο και υψηλό επαγγελματισμό στην εκτέλεση όλων των καθηκόντων, αντανακλώντας την έκταση των προηγμένων ανθρώπινων και τεχνικών ικανοτήτων που διαθέτουν οι αεροπορικές δυνάμεις και των δύο χωρών που τους πληρούν τις προϋποθέσεις για κοινή εργασία στο πλαίσιο διαφόρων περιστάσεων, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr