Η Αρμενία αρνείται να φιλοξενήσει στρατιωτικές ασκήσεις πρώην σοβιετικών δημοκρατιών

Ο Πασινιάν καυτηρίασε για άλλη μια φορά την αδιαφορία που έδειξε ο CSTO στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν


Ιανουάριος 10, 2023. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα φιλοξενήσει στρατιωτικές ασκήσεις από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες φέτος, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη απογοήτευση του Ερεβάν με τη Μόσχα.

 Ο αρχηγός του κράτους, ειδικότερα, σημείωσε: «Ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας ενημέρωσε εγγράφως το Κοινό Αρχηγείο του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας – CSTO, ότι δεν θεωρούμε σκόπιμο να διεξάγουμε τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην παρούσα κατάσταση. Φέτος, αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του CSTO που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν δήλωσε ότι με την άρνηση του να υπογράψει το κοινό έγγραφο,  έκανε σαφές ότι δεν υπήρξε από τον Οργανισμό η απαιτούμενη κατανόηση και ευθύνη προς την Αρμενία, ιδίως κατά τον πόλεμο των 44 ημερών με το Αζερμπαϊτζάν.

«Έχουμε δηλώσει ρητά ότι χωρίς να υποδείξουμε αυτή τη γραμμή, δεν μπορούμε να φανταστούμε την έγκριση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου. Αυτή η συνομιλία δεν έχει τελειώσει και συνεχίζει να είναι ένα θέμα στην ατζέντα μας», τόνισε ο Νικόλ Πασινιάν, σημειώνουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr