Απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Αυτόνομη Διοίκηση της Ράκα


Ιανουάριος 31, 2023. Ελλάδα.

Ράκα, Συρία.

Στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Ράκα, ο Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Βόρεια και Ανατολική Συρία ( Ροζάβα), Νίκολας Γκρέιντζερ, επισκέφθηκε την έδρα του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης (DAA) της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα.

Συζητήθηκαν οι προκλήσεις ασφαλείας και οι πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εργασία εκεί, ιδιαίτερα η επείγουσα ανάγκη ανακατασκευής των υποδομών της πόλης. 

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την απελευθέρωση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εκτιμάται ότι το 90% της υποδομής της πόλης υπέστη ζημιές ή καταστράφηκε.

Ο Γκρέιντζερ συζήτησε επίσης τη γενική κατάσταση στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής κατάστασης, της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, της «Εκδίκησης των Μαρτύρων της Ράκα» και της τουρκικής απειλής για εκ νέου εισβολή στην περιοχή με αξιωματούχους της DAA.

Ο Γκρέιντζερ επανέλαβε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη για βιώσιμα οικονομικά έργα στην περιοχή, επιπλέον της υποστήριξης για την ασφάλεια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr