Εξοργίστηκαν οι Τούρκοι από το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία

 


Ιανουάριος 21, 2023. Ελλάδα.

«Αηδιαστική πρόκληση από τον εχθρό του Ισλάμ, Ράσμους Παλούνταν», «Με την άδεια της σουηδικής αστυνομίας έκαψε το Κοράνι» και με πολλές άλλες παρόμοιες εκφράσεις αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τη δράση του πολέμιου του Ισλάμ, Δανού πολιτικού Ράσμους Παλούνταν.

«Στη Σουηδία , ο αντιισλαμιστής ακροδεξιός Ράσμους Παλούνταν πραγματοποίησε την αποτρόπαια πράξη του να κάψει το Κοράνι. Η σουηδική αστυνομία δεν παρενέβη στην ενέργεια, η οποία ανακοινώθηκε εδώ και μέρες στα social media και την οποία η σουηδική κυβέρνηση ξεκάθαρα επέτρεψε και παραλίγο να προστατέψει τον Σουηδό-Δανό ακροδεξιό πολιτικό», γράφει η τουρκική Sabah.

Σημειώνεται ότι Ράσμους Παλούνταν είχε δηλώσει στη Δανία, ότι θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Στοκχόλμης για να προβεί σε αυτήν την αντι-ισλαμική δράση.

 Ενώ η  trt θα σημειώσει:


«Με την πληροφορία ότι η πράξη της καύσης του ιερού μας βιβλίου, του Ιερού Κορανίου, κοντά στην πρεσβεία μας στη Στοκχόλμη στη Σουηδία, επετράπη, ο Σουηδός πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο μας σήμερα», δήλωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στον Σουηδό πρεσβευτή μεταφέρθηκε ότι η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά την προκλητική πράξη, «η οποία είναι ξεκάθαρα έγκλημα μίσους», πρόσθεσαν οι πηγές».

Ο Παλούνταν,  γράφει το τουρκικός Τύπος, ο οποίος μπήκε στην περιοχή περικυκλωμένος από οδοφράγματα, όπου θα πραγματοποιούσε την άσχημη δράση του υπό ευρεία μέτρα ασφαλείας, έκανε μια μακρά ομιλία με στόχο το Ισλάμ.

Ο ακροδεξιός πολιτικός, εξέφρασε θέσεις με τις οποίες στόχευσε τους Τούρκους που ζουν στη Σουηδία  και χρησιμοποίησε επίσης προσβλητικές εκφράσεις κατά του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, κατά την ρατσιστική ομιλία του είπε χαρακτηριστικά προς τους Τούρκους που εργάζονται στη Σουηδία «Επιστρέψτε στη χώρα σας».

Ο Παλούνταν,  ενδεδειγμένος εχθρός του Ισλάμ, ήρθε στον τόπο της δράσης συνοδευόμενος από την αστυνομία  και με τους σωματοφύλακές του, έδειξε επίσης στον Τύπο τις γελοιογραφίες που προσβάλλουν το Ισλάμ και στη συνέχεια έκαψε δημόσια το Κοράνι.

Σύμφωνα, επίσης, με την al Jazeera:


Η Τουρκία έχει εξοργιστεί από το πράσινο φως της Σουηδίας για διαμαρτυρία μπροστά από την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα, Στοκχόλμη, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων μετά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας στην προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ .

«Σε αυτό το σημείο, η επίσκεψη του σουηδού υπουργού Άμυνας Pal Jonson στην Τουρκία στις 27 Ιανουαρίου έχει χάσει τη σημασία και το νόημά της, επομένως ακυρώσαμε την επίσκεψη», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας  Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι η Σουηδία δεν έχει λάβει μέτρα κατά των «αηδιαστικών» - αντι τουρκικών διαδηλώσεων στο έδαφός της.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr