Βόρεια Αφρική: Ο Μπασάγκα καλεί την Τυνησία και την Αλγερία να «αναθεωρήσουν» την εξωτερική τους πολιτική έναντι της Λιβύης


Ο επικεφαλής της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Σταθερότητας, Φατί Μπασάγκα

 

Ιανουάριος 22, 2023. Ελλάδα.

 

Σήμερα, Κυριακή, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Σταθερότητας της Λιβύης, Φατί Μπασάγκα, κάλεσε την Αλγερία και την Τυνησία να επανεξετάσουν την εξωτερική τους πολιτική έναντι της χώρας του.

Αυτό έγινε σε μια σειρά tweets που δημοσίευσε ο Μπασάγκα στη σελίδα του στο Twitter.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές απειλούν να πυροδοτήσουν μια «νέα μάχη» μεταξύ Μπασάγκα και Ντμπέιμπα.

«Καλώ τους Άραβες αδερφούς μας να υποστηρίξουν την ενότητα της χώρας και τη συμφιλίωση μεταξύ των Λιβύων και να υποστηρίξουν τη διευθέτηση της ενότητας που θα οδηγήσει στην ύπαρξη μιας εκλεγμένης αρχής που εκπροσωπεί τη βούληση του λιβυκού λαού», γράφει  ο Μπασάγκα.


Στα tweet του, ο διορισμένος από το κοινοβούλιο πρωθυπουργός κάλεσε τους γείτονες της χώρας του να «μην συρθούν πίσω από τις ιδιοτροπίες μιας κυβέρνησης της οποίας η νομική και διοικητική εντολή έχει λήξει από τη νομοθετική αρχή σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνταγματικής Διακήρυξης και της Πολιτικής Συμφωνίας», σε σχέση με την κυβέρνηση του Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπε.

Κάλεσε επίσης τις αραβικές χώρες να υποστηρίξουν την ενότητα της χώρας του.

Ευχαρίστησε «τις αδελφές αραβικές και ισλαμικές χώρες, με επικεφαλής την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γενική Γραμματεία του Αραβικού Συνδέσμου, για την άρνησή τους να συμμετάσχουν στο έργο που η απερχόμενη κυβέρνηση προσπάθησε να πλασάρει».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr