Ιστορική ημέρα για τους Τουρκαλβανούς

Οι Τουρκαλβανοί στον Όλυμπο της Μυσίας στην Προύσα


Ιανουάριος 31, 2023. Ελλάδα.

Προύσα.

Οι διευθυντές αλβανικών συλλόγων που είναι εγκατεστημένοι στην Τουρκία συγκεντρώθηκαν υπό τον συντονισμό του Αλβανικού Πολιτιστικού Κέντρου «Ankara Şemsettin Sami Frasheri» στο  όρος Ουλουντάγ (Όλυμπος της Μυσίας) της Προύσας χθες το βράδυ.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η ίδρυση της Πλατφόρμας Αλβανικών Ενώσεων Τουρκίας. 

Υπό τον συντονισμό του Αλβανικού Πολιτιστικού Κέντρου «Ankara Şemsettin Sami Frasheri», οι Αλβανικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να συνεργαστούν και να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν ζωντανό τον Αλβανικό Πολιτισμό και να αυξήσουν την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των Αλβανών που ζουν στα Βαλκάνια και την Τουρκία.


Σωματεία που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα Αλβανικών Συλλόγων Τουρκίας, σε αλφαβητική σειρά:

Ένωση Βαλκανίων Μεταναστών Ανατολίας

Σύλλογος Αλβανών Bornova

Σύλλογος Αλβανών Τσαμουριάς

Σύνδεσμος Σκοπίων Κοσσυφοπεδίου

Σύνδεσμος Μεταναστών Κοσσυφοπεδίου Αλβανίας Μακεδονίας

Ρουμελίφεντ Προύσα

Αλβανικός Πολιτιστικός Σύλλογος Turgutlu

Αλβανικός Σύλλογος Vatra

Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ζαφέρ

Στη συνάντηση, που ακολούθησε, οι υπεύθυνοι των Αλβανικών Συλλόγων τόνισαν στις ομιλίες τους τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης και δήλωσαν ότι βίωσαν τη χαρά αυτής της ιστορικής στιγμής.

Τονίστηκε ότι η ιδρυθείσα Πλατφόρμα Αλβανικών Συλλόγων Τουρκίας είναι ανοιχτή στη συμμετοχή όλων των Αλβανικών Ενώσεων και ότι είναι ανοιχτή για τη συμμετοχή όλων των Αλβανικών Ενώσεων από όλη την Τουρκία στις προσεχείς συναντήσεις.



eHaber Ajansi

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr