Η τουρκική μυστική υπηρεσία σκότωσε αρχηγικό μέλος του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος στη Συρία


Ιανουάριος 9, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών – MİT σκότωσε στην πόλη Χασάκα της Συρίας επίλεκτο μέλος της ένοπλης πτέρυγας του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας.

Πρόκειται για τον Οζγκούρ Νάμογλου, κουρδικής καταγωγής από τη Συρία,  γνωστός με το ψευδώνυμο «Φιράτ Νεβάλ». Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ήταν Σύρος αξιωματικός που ανήκε στην ένοπλη πτέρυγα του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος και δραστηριοποιούνταν στην Τουρκία. Μάλιστα, εκπαίδευε μέλη της οργάνωσης για δολοφονίες και δολιοφθορές.


Όπως σημειώνεται, στάλθηκε στο Ιράκ και έλαβε ειδική εκπαίδευση από το PKK. Ο Νάμογλου, ξεκίνησε για πρώτη φορά να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη το 2008, μετακόμισε αργότερα στην περιοχή Gara στο βόρειο Ιράκ, όπου έλαβε τεχνικές και διάφορες στρατιωτικές εκπαιδεύσεις.

Μετά την εκπαίδευση, πραγματοποίησε ένοπλες δραστηριότητες με το PKK σε αγροτικές περιοχές του Ιράκ. Το 2016 πέρασε από το Ιράκ στη Συρία, ενήργησε ως γενικός διευθυντής της Ακαδημίας Şengül Boran, όπου εκπαίδευε μέλη της οργάνωσης για να αναλάβουν δράση κατά της Τουρκίας, όπως σημειώνεται.

iha

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr