Σκόπια: Την κατάσταση των Σλάβων στην Αλβανία συζήτησε το VMRO με πρόεδρο συλλόγου τους


Ιανουάριος 20, 2023. Ελλάδα.

Η κατάσταση των Σλάβων στην Αλβανία και οι πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν στο αλβανικό κοινοβούλιο ήταν τα κυρίως θέματα που συζήτησαν ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι, βουλευτής και πρόεδρος του VMRO-DPMNE και ο πρόεδρος του συλλόγου Ίλιντεν στην Αλβανία, Νικολάι Γκιουράι.

Όπως ανακοίνωσε ο Νικολόσκι μέσω του γραφείου Τύπου του κόμματος, συζήτησαν για την πλήρη λειτουργικότητα της συνοριακής διέλευσης Jepcishte-Trebište, ώστε οι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των συνόρων να μπορούν να επικοινωνούν πιο εύκολα. 

Αυτή η συνοριακή διέλευση είναι πλέον ανοιχτή μόνο από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. το χειμώνα και από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. το καλοκαίρι.

«Πιστεύω ότι είναι καλό να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και να έχει επίσης μια δεύτερη βάρδια - η συνοριακή διέλευση  θα πρέπει να είναι σε πλήρη λειτουργία, και όχι μόνο για όσους ζουν στις γύρω περιοχές της συνοριακής διέλευσης, και γι' αυτόν τον λόγο  ήδη ετοιμάζω κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία θα ζητήσω 24ωρη λειτουργία της συνοριακής διέλευσης.

Αυτό ήταν ένα θέμα που συζητήσαμε. Το δεύτερο θέμα αφορά την κατάσταση των «Μακεδόνων» στην Αλβανία, νομίζω ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη υποστήριξη στις δραστηριότητες των συμπατριωτών μας στην Αλβανία μέσω των προγραμμάτων του ΥΠΕΞ, κυρίως για τους «Μακεδόνες» που ζουν σε γειτονικές χώρες», επισημαίνει ο Νικολόσκι.

Συγκεκριμένα για τον Σύλλογο «Ίλιντεν», που εκδίδει την εφημερίδα «Ίλιντεν», ο Νικολόσκι λέει ότι είναι καλό να υποστηρίξουμε αυτό το εγχείρημα γιατί είναι ενημερωμένοι για τα γεγονότα τόσο στην πατρίδα όσο και στην Αλβανία.

«Και στα περιβάλλοντα που ζουν θα πρέπει να βελτιωθεί και η εκπαίδευση, από την αντιπολίτευση, αυτό μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Ελπίζω ότι μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό την ηγεσία του VMRO-DPMNE, θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλές ακόμη δραστηριότητες», αναφέρει στη δήλωση ο Νικολόσκι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr