Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθησαν 15 άτομα που σχεδίαζαν επιθέσεις σε προξενεία, εκκλησίες και συναγωγές


Φεβρουάριος 5, 2023. Ελλάδα.

 

Η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξήγαγε επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία συνελήφθησαν 15 ύποπτοι που φέρονται να έλαβαν εντολές δράσης από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS εναντίον γενικών προξενείων και χώρων λατρείας χριστιανών και εβραίων πολιτών.

 

Όπως δημοσιεύει η τουρκική ιστοσελίδα T24, oμάδες του Αντιτρομοκρατικού Τμήματος της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν εργασίες για την αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS και τη σύλληψη των υπόπτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η Διεύθυνση του κλάδου MİT και Πληροφοριών, οι ομάδες, μετά το κάψιμο του Κορανίου μπροστά από την Τουρκική Πρεσβεία στη Στοκχόλμη, στρατολογήθηκαν από τη λεγόμενη ηγεσία της επαρχίας Χορασάν (ISKP) της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS για επίθεση στα προξενεία της Σουηδίας και της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και σε Χριστιανούς και Εβραίους.

Κατά την επιχείρηση συνέλαβαν 15 υπόπτους στους οποίους φέρεται να δόθηκε εντολή να πραγματοποιήσουν ενέργειες κατά χώρων λατρείας που συγκεντρώνονται οι πιστοί.

Διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι είχαν διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS και ζώνες συγκρούσεων, αλλά οι συγκεκριμένες απειλές τους κατά των γενικών προξενείων και των χώρων λατρείας χριστιανών και εβραίων πολιτών δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.

Οι 15 ύποπτοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο μετά τις διαδικασίες στο αστυνομικό τμήμα. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr