Η Ιταλία στηρίζει το εκλογικό πρόγραμμα στη Λιβύη με 3,1 εκατ. ευρώ


«Η Ιταλία στηρίζει το εκλογικό πρόγραμμα στη Λιβύη με 3,1 εκατ. ευρώ»

Φεβρουάριος 16, 2023. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο Ιταλός Πρέσβης στη Λιβύη, Τζουζέπε Μπουτσίνο, και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, Μαρκ Αντρέ Φρανς, υπέγραψαν συμφωνία ύψους περίπου 3,1 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στην Ύπατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας της βόρειας Αφρικής.

Η χρηματοδότηση γίνεται από την Ιταλία για την «Προώθηση των εκλογών για τον λαό της Λιβύης» χωρίς κόστος στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας της Επιτροπής στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή εκλογών.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Nova» μετέδωσε ότι η συμφωνία υπεγράφη την Τετάρτη, στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, μεταξύ Μπουτσίνο και Μαρκ Αντρέ Φρανς, παρουσία του επικεφαλής της Ανώτατης Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Ιμάντ Αλ Σαγιέ.

Η «Nova» ανέφερε ότι βάσει της συμφωνίας, το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ιταλία με περίπου 3,1 εκατομμύρια ευρώ, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στην Επιτροπή στην προετοιμασία των εκλογών μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, θα παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στη Λιβύη στις 24 Δεκεμβρίου 2021, σε συνδυασμό με τον εορτασμό της εβδομηκοστής επετείου από την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά αναβλήθηκαν «επ' αόριστον», όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «Λίμπια αλ Μοστάκμπαλ» [«Λιβύη του Μέλλοντος»).

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr