Αλβανία: Σε ένα έτος εισήλθαν στη χώρα κρυπτονομίσματα αξίας 4,5 δις δολάρια

 


Φεβρουάριος 19, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Από τον Ιούλιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 «μπήκαν» στην Αλβανία κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 4,5 δισ. Δολαρίων, γράφουν τοπικά δημοσιεύματα.

 Αυτό αναφέρει η εταιρία λογισμικού Chainalysis, η μεγαλύτερη εταιρεία κρυπτογραφικών δεδομένων στον κόσμο. 

Για αυτήν την περίοδο, η Αλβανία είναι η δεύτερη χώρα στην περιοχή με την υψηλότερη αξία, μετά τη Σερβία, η οποία είχε περίπου 13 δισ. δολάρια. 

Από την έκθεση του 2021, η αξία των κρυπτονομισμάτων στην Αλβανία έχει αυξηθεί λιγότερο από 1%, αλλά κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τα κρυπτονομίσματα είχαν συνεχή υποτίμηση.


Για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, όπου η έκθεση περιλαμβάνει και την Αλβανία, αντιστοιχεί στο 10,4% των συνολικών συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν την ίδια περίοδο. 

Αλλά στον ίδιο χώρο, το 18,2% της αξίας που ελήφθη από τα cryptos χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση κακόβουλων και εγκληματικών δραστηριοτήτων.

 Η έκθεση εξηγεί ότι αυτό σχετίζεται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

 Ωστόσο, επισημαίνει ότι πέρα ​​από την κατάσταση του πολέμου, η Ανατολική Ευρώπη έχει πάντα μια ισχυρή σύνδεση κρυπτονομισμάτων και εγκληματικών δραστηριοτήτων.


Κατά τη διάρκεια Ιουλίου 2021-Ιουνίου 2022, εισήλθαν στη Ρωσία κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αξία ανήκει στις ΗΠΑ, οι οποίες για την ίδια περίοδο έλαβαν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κρυπτονομισμάτων.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr