Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Δαμασκό- 5 νεκροί 15 τραυματίες


Φεβρουάριος 19, 2023. Ελλάδα.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα ισραηλινών ρουκετών σε περιοχές της Δαμασκού και των περιχώρων της, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών, όπως αναφέρει το συριακό πρακτορείο SANA. 



«Στις 00:22 της Κυριακής, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με κύματα πυραύλων από το κατεχόμενο συριακό Γκολάν, στοχεύοντας ορισμένα σημεία στην πόλη της Δαμασκού και τα περίχωρά της, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών, τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν τους πυραύλους και έριξαν τους περισσότερους από αυτού», σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της Συρίας

Η πηγή πρόσθεσε ότι η επίθεση οδήγησε, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, στο θάνατο πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης, και στον τραυματισμό 15 αμάχων, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τόνισε ότι ως αποτέλεσμα των πυραύλων, καταστράφηκαν επίσης αρκετά σπίτια του άμαχου πληθυσμού και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αρκετές συνοικίες της Δαμασκού και των περιχώρων της.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Συρία υποφέρει επίσης από τις πιο σοβαρές συνέπειες ενός καταστροφικού σεισμού. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr