Τουρκία: Σεισμός 7,4 στο Καχραμανμαράς και σεισμός 6,4 έως 6,5 στο Γκαζιαντέπ


Φεβρουάριος 6, 2023. Ελλάδα.

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε στις 4:17 στην περιοχή  Παζαρτζίκ του Καχραμανμαράς και άλλοι  δύο σεισμοί μεγέθους 6,4 και 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκαν στο Γκαζίαντεπ, σύμφωνα με το τούρκικο πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Προεδρείου Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών της Τουρκίας (AFAD), ο σεισμός σημειώθηκε στις 4.17 π.μ.τοπική ώρα στην περιοχή Παζαρτζίκ του Καχραμανμαρά, με βάθος 7 χιλιομέτρων.

 

Σεισμός 6,4 και 6,5 Ρίχτερ στο Γκαζιαντέπ

 


Από την άλλη, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του AFAD, σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Nurdağı της Γκαζιαντέπ στις 04.26 και στις 04.36 σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή İslahiye της Γκαζιαντέπ.

Ο σεισμός  των 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε σε βάθος 9,77 χιλιομέτρων.

76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 440 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Στην ανακοίνωση του AFAD αναφέρεται ότι μέχρι τις 06.30 σημειώθηκαν 42 μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν 6,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ελήφθησαν από τη SAKOM, "μέχρι στιγμής, 76 πολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στην Καχραμανμαράς  και στις γύρω πόλεις, ενώ 440 πολίτες τραυματίστηκαν".

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς εντείνονται οι έρευνες.

 Στο πλαίσιο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστροφών της Τουρκίας, το επίπεδο του σεισμού ανακηρύχθηκε ως επίπεδο 4 και όλες οι ομάδες καταστροφών συγκεντρώθηκαν στις σεισμόπληκτες επαρχίες.


Σε συναντήσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών ζητήθηκε διεθνής βοήθεια στον τομέα της αστικής έρευνας και διάσωσης μέσω του ERCC.

Ανατέθηκαν 2 αεροπλάνα για τη μεταφορά των ομάδων που κατευθύνθηκαν στην περιοχή από το ΓΕΣ. Όλες οι Επαρχιακές Διευθύνσεις AFAD έχουν τεθεί σε επιφυλακή και όλες οι ομάδες, ιδιαίτερα οι ομάδες έρευνας και διάσωσης, έχουν σταλεί στην περιοχή».


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr