Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Συρία: Εκατοντάδες οι νεκροί από το σεισμό των 7,8 ρίχτερ


Φεβρουάριος 7, 2023. Ελλάδα.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού ανήλθε σε 812 νεκρούς και 1.449 τραυματίες στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας, της Χάμα, της επαρχίας

Ιντλίμπ και του Ταρτούς, ενώ δεν έχουν καταγραφεί ακόμη υλικές ζημιές.


Βοήθεια από το Λίβανο

 

Ο Στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει μέλη του Συντάγματος Μηχανικών στη Συρία για να συνεισφέρουν στο έργο της διάσωσης των πληγέντων από τον σεισμό που τον έπληξε χθες τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες  άνθρωποι.

Ο στρατός ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Θα στείλει 15 μέλη του συντάγματος μηχανικών στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας για να συμβάλουν στο έργο έρευνας και διάσωσης».

Χθες, ο Λίβανος εξέφρασε τη βαθιά του συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην αδελφική Αραβική Δημοκρατία της Συρίας σχετικά με την καταστροφή που προκλήθηκε από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, εκφράζοντας την ετοιμότητά του να προσφέρει χείρα αρωγής για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτού του σεισμού, όπως αναφέρει το συριακό πρακτορείο Sana.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr