Τουρκία: Έπαινος στην AFAD από την ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης


Φεβρουάριος 15, 2023. Ελλάδα.

 

Η Ελληνική Μονάδα Διάσωσης Ξάνθης (ΕΟΔ), η οποία ολοκλήρωσε το έργο της στην περιοχή του σεισμού και ξεκίνησε να επιστρέψει στη χώρα της, έκανε μια δήλωση λέγοντας: 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και φυσικά τους αξιωματούχους της AFAD Τουρκίας (Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης) για την εξαιρετική τους φιλοξενία και συνεργασία».

Μετά τους σεισμούς 7,7 και 7,6 Ρίχτερ στο Καχραμανμαράς, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που πήγαν στην Τουρκία άρχισαν να επιστρέφουν στις χώρες τους αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους. 

Η Ελληνική Μονάδα Διάσωσης της Ξάνθης (EOD), η οποία συμμετείχε σε προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στις περιοχές  Χατάι και Αντιγιαμάν, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επιστρέψει στη χώρα της. 

Η Ελληνική Μονάδα Διάσωσης Ξάνθης μοιράστηκε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και φυσικά τους αξιωματούχους της AFAD Τουρκίας για την εξαιρετική φιλοξενία και συνεργασία. Τους ευχόμαστε δύναμη και υπομονή σε αυτό το δύσκολο έργο».


Από την άλλη, η ελληνική ομάδα, που σταμάτησε στο Μεγάλο Παζάρι πριν ταξιδεύσει οδικώς για την Ξάνθη, περπάτησε εν μέσω χειροκροτημάτων και  επευφημιών αγάπης. 

Οι καταστηματάρχες χάρισαν λουκούμι και λουλούδια στην ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Η αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης #ΕΟΔ ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας στήριξαν και φυσικά τις τοπικές αρχές @AFADTurkiye για την εξαιρετική φιλοξενία και συνεργασία.
Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους
🇬🇷🇹🇷
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Όλες οι αντιδράσεις:
39
9 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Ihlas Haber Ajansi

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr