Λιβύη: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν την πρωτοβουλία του Καΐρου για απομάκρυνση των μισθοφόρων


Φεβρουάριος 9, 2023. Ελλάδα.

Λιβύη.

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τρίπολη, σε μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του Abdoulaye Bathily,  ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα για τη Λιβύη και Επικεφαλής της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για την αποχώρηση των ξένων μαχητών και μισθοφόρων.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη, όσον αφορά τους ξένους μαχητές και μισθοφόρους επισημαίνει ότι «Η αποσταθεροποιητική παρουσία τους υπονομεύει την ασφάλεια και τροφοδοτεί την περιφερειακή αστάθεια».

United States welcomes Cairo initiative on Libya & supports #UN envoy #Abdoulaye_Bathily & #UNSMIL’s calls for withdrawal of foreign fighters & mercenaries from #Libya. "Their destabilizing presence undermines security and fuels regional instability." - US Embassy in Libya.
Εικόνα
925
Προβολές

Σύμφωνα, επίσης, με την αιγυπτιακή “youm7” ο αντιπρόεδρος της Αιγυπτιακής Εθνικής Επιτροπής που ασχολείται με τα θέματα της Λιβύης κατά τη συνεδρίαση της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5+5 της Λιβύης στο Κάιρο, τόνισε την υποστήριξη της Αιγύπτου στη σταθεροποίηση της γειτονικής χώρας.

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Στρατιωτικής Επιτροπής με στόχο την επανένωση του στρατιωτικού κατεστημένου και την ολοκλήρωση των προσπαθειών και των συζητήσεων που είχε ξεκινήσει για την ανάπτυξη ενός σχεδίου για την απομάκρυνση μισθοφόρων, ξένων δυνάμεων και κινημάτων αντιπολίτευσης από την επικράτεια της Λιβύης, γεγονός που θα συνέβαλε στην υποστήριξη των πολιτικών προσπαθειών που οδηγούν σε δίκαιες και διαφανείς εκλογές στη Λιβύη  και να τερματιστεί η πολιτική κρίση», όπως είπε στην ομιλία του κατά την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης στις αρχές της εβδομάδας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr