Πούτιν: Αναστέλλεται η συμφωνία αφοπλισμού με τις ΗΠΑ - Οι επιθέσεις στην Ουκρανία θα συνεχιστούν

 


Φεβρουάριος 21, 2023. Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η χώρα του επιτέθηκε στην Ουκρανία με το σκεπτικό ότι οι δυτικές χώρες απειλούσαν τη Μόσχα και δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις επιθέσεις της κατά της Ουκρανίας.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, λίγες μέρες πριν από τον πρώτο χρόνο του πολέμου που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε: «Η Δύση είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για την αύξηση της έντασης στην Ουκρανία». 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς του Πούτιν ως «ανοησίες». 

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν είπε: «Κανείς δεν επιτίθεται στη Ρωσία. Η ιδέα ότι η Ρωσία βρίσκεται υπό στρατιωτική απειλή από την Ουκρανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα είναι ανοησία», είπε.

Ανεστάλη η Συνθήκη για τη μείωση των όπλων στρατηγικής επίθεσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στο New START με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο στοχεύει να περιορίσει τις δυνατότητες διηπειρωτικών πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων.

«Υπέγραψα ένα διάταγμα την περασμένη εβδομάδα για τη μετάβαση νέων επίγειων στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων σε ετοιμότητα μάχης», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν

«Είναι αδύνατο να ηττηθεί η Ρωσία στο πεδίο της μάχης»

Υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατο να ηττηθεί η Ρωσία στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν είπε στην ομιλία του προς το έθνος: «Όσο περισσότερα όπλα μεγάλου βεληνεκούς αποστέλλονται στην Ουκρανία, τόσο πιο μακριά θα απομακρύνουμε την απειλή από τα σύνορά μας».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι διανύουν μια δύσκολη και πολύ σημαντική περίοδο για τη Ρωσία σε μια εποχή που σημαντικές αλλαγές βιώνονται σε όλο τον κόσμο.

«Υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας»

Κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι απειλούν τη Ρωσία στην ομιλία του, ο Πούτιν πρόσθεσε: «Αυτοί είναι που ξεκίνησαν τον πόλεμο. Χρησιμοποιούμε βία για να τον τερματίσουμε. Η Δύση γνωρίζει ότι είναι αδύνατο να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, και ως εκ τούτου είναι επιθετική με παρερμηνεία ιστορικών γεγονότων, επίθεση στη ρωσική κουλτούρα, θρησκεία και αξίες, εξαπέλυσε επίθεση στην παραπληροφόρηση. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή του λαού, το ίδιο μας το σπίτι», είπε.

 Σε σημαντικό μέρος της ομιλίας του κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία λέγοντας χαρακτηριστικά:

 «Οι ελίτ της Δύσης δεν κρύβουν τους στόχους τους: θέλουν να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, δηλαδή να μας τελειώσουν μια για πάντα».

«Οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν»

Ο Πούτιν επανέλαβε τη θέση ότι η Δύση υποστηρίζει τις νεοναζιστικές δυνάμεις προκειμένου να ιδρυθεί ένα αντιρωσικό κράτος στην Ουκρανία, όπως είχε πει στο παρελθόν.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις των δυτικών χωρών κατά της Ρωσίας στην ομιλία του, ο Πούτιν υποστήριξε ότι αυτές ήταν αναποτελεσματικές.

Σημειώνοντας ότι οι Δυτικοί «δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα» από τις κυρώσεις, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η ρωσική οικονομία αντιστέκεται σε αυτές τις κυρώσεις καλύτερα από ό,τι είχαν προβλέψει οι ειδικοί.

«Σταθεροποιήσαμε την οικονομία και προστατέψαμε τους πολίτες», είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι η Δύση απέτυχε να αποσταθεροποιήσει τη ρωσική κοινωνία.

Στη Δύση, η παιδεραστία θεωρείται κανόνας, οι ιερείς ευλογούν τους γάμους ομοφύλων

Στην ομιλία του, ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για πολιτιστική διαφθορά, που συγχωρεί την κακοποίηση παιδιών και τους ομοφυλοφιλικούς γάμους. Οι ιερείς είναι επίσης υποχρεωμένοι να καθαγιάζουν γάμους ομοφυλόφιλων», όπως είπε.

Εκφοβισμός του Πούτιν για τους «προδότες» που αντιτίθενται στον πόλεμο

Συνεχίζοντας να χαρακτηρίζει «προδότες» όσους αντιτίθενται στον πόλεμο της Ουκρανίας στη Ρωσία, ο Πούτιν απείλησε ότι «όσοι επιλέξουν να προδώσουν τη Ρωσία θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου».


Euronews- Türkçe

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr