Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον διοικητή των κοινών δυνάμεων χωρίς αιτιολόγηση


Φεβρουάριος 27, 2023. Ελλάδα.

  Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε την Κυριακή έναν ανώτερο στρατιωτικό διοικητή που συμμετείχε στις μάχες κατά των ρωσικών δυνάμεων στην πολιορκημένη ανατολική χώρα, αλλά δεν αιτιολόγησε αυτήν την κίνηση.

Με διάταγμα μιας γραμμής, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την απόλυση του Εντουάρντ Μοσκάλεφ από τη θέση του διοικητή των κοινών δυνάμεων της Ουκρανίας, που μάχεται στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ζελένσκι είχε αναφέρει ονομαστικά τον Μοσκάλεφ στην καθημερινή του ομιλία την Παρασκευή, όταν αναφέρθηκε σε στρατιωτικούς διοικητές με τους οποίους είχε μιλήσει. Ο Μοσκάλεφ βρισκόταν στη θέση αυτή από τον Μάρτιο του 2022, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο λογαριασμός των Κοινών Δυνάμεων στο Facebook ή ο λογαριασμός Twitter δεν ανέφερε την απόλυση.

Οι ρωσικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ελέγξουν τις δύο ανατολικές περιοχές που αποτελούν την περιοχή του Ντονμπάς και ο Ζελένσκι περιέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες τη στρατιωτική κατάσταση στα ανατολικά ως δύσκολη και επώδυνη.

Οι μονάδες υπέρ της Μόσχας επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην πόλη Μπαχμούτ, εξαπολύοντας επανειλημμένες επιθέσεις παρά το γεγονός ότι υπέστησαν βαριές απώλειες όπως οι Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις στην περιοχή Μπαχμούτ την Κυριακή, αλλά ήταν ανεπιτυχείς.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr