Το Ισραήλ αγόρασε ένα μικρό νησί κοντά στο Μπαχρέιν – Οι Άραβες εξοργίστηκαν

Το Μπαχρέιν από το διάστημα (ESA)

Φεβρουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Πηγές του Μπαχρέιν αναφέρουν , τη Δευτέρα 13/2, ότι το Ισραήλ αγόρασε πρόσφατα ένα μικρό «ιδιωτικό» νησί κοντά στο Μπαχρέιν, γράφει η ισραηλινή Debka.

Γίνεται λόγος για μια συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της κυβέρνησης του Μπαχρέιν και της ισραηλινο-αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Himnota, μόνο μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Αρχηγού του Επιτελείου Υποστράτηγου Χέρτζι Χαλέβι στο βασίλειο.

Το νησί καλύπτει έκταση ​9.554 μέτρα και αγοράστηκε για 21,5 εκατομμύρια δολάρια.  

Η αραβική Al Mayadeen σχολιάζοντας το θέμα αυτό δημοσίευσε ότι ακτιβιστές του Μπαχρέιν έχουν εξοργιστεί από αυτήν την αγορά από τους Ισραηλινούς.

 Όπως σημειώνεται, η είδηση ​​ανακοινώθηκε αρχικά από το « TV7 Israel News» και διαγράφηκε λίγη ώρα μετά τη μετάδοσή της. Αρκετοί αραβόφωνοι λογαριασμοί κατάφεραν να «σώσουν» τις ειδήσεις προτού διαγραφούν. 

 Εκπρόσωπος της ισραηλινής εταιρείας είπε ότι ένας ουρανοξύστης που βρίσκεται στο νησί θα μπορούσε να στεγάσει Ισραηλινούς που θα έχουν εκκενωθεί από τις χώρες του Κόλπου σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή.

 Η Himnota είναι θυγατρική του Εθνικού Ταμείου για το Ισραήλ και τα γραφεία του λειτουργούν στο πλαίσιο του Εθνικού Ταμείου στην Ιερουσαλήμ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr