ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα»


Φεβρουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Σχολιάζοντας την αλληλεγγύη την ώρα του σεισμού, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Με τον σεισμό ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν στην Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου είπε: «Ήρθαμε μαζί για πρώτη φορά. Οι σχέσεις μας έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή. Έχει γίνει προσπάθεια υψηλού επιπέδου. Οι διαβουλεύσεις μας θα συνεχιστούν στη βάση των κοινών συμφερόντων και του αμοιβαίου σεβασμού». 

Υπογραμμίζοντας ότι εκφράστηκε η προσδοκία για μείωση της κλιμακούμενης έντασης στο παλαιστινιακό ζήτημα, ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε:

 «Θέλουμε να αποφύγουμε καταστάσεις που θα βλάψουν τις προσπάθειες επίλυσης δύο κρατών».

«Η ένταση δεν πρέπει να κλιμακωθεί το Ραμαζάνι», είπε ο Τσαβούσογλου. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το καθεστώς του Masjid al-Aqsa. 

«Αυτό είναι ευαίσθητο για ολόκληρο τον κόσμο και για το ίδιο το Ισραήλ», τόνισε.

Σχολιάζοντας την αλληλεγγύη την ώρα του σεισμού, ο Τσαβούσογλου είπε : «Με τον σεισμό ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα».

«Θα ήθελα να μεταφέρω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την υποστήριξή μας εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης και του Ισραήλ», είπε ο Κοέν, προσθέτοντας ότι ο σεισμός ήταν μια από τις χειρότερες καταστροφές των τελευταίων 100 ετών.

Ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εκτός από επίσημες αντιπροσωπείες, λαμβάνω εκατοντάδες κλήσεις από τον Ισραηλινό λαό και από ΜΚΟ, θέλουν να έρθουν στην Τουρκία και να βοηθήσουν».

 

Hurriyet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr