Επικεφαλής στρατιωτικών πληροφοριών Ουκρανίας: Πλησιάζουμε στο τέλος του πολέμου


Φεβρουάριος 23, 2023. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), στρατηγός Κυρίλο Μπουντάνοφ, δήλωσε ότι ο πόλεμος στη χώρα του πλησιάζει στο τέλος και ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι δεν έχουν πλέον «επιθετικό δυναμικό», πράγμα που σημαίνει ότι «θα αναγκαστούν τελικά να αποσύρουν τις δυνάμεις τους»…

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο 37χρονος Μπουντάνοφ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συνεχίζει να διαστρεβλώνει τα γεγονότα.

 Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες του σχετικά με το μέλλον αυτού του πολέμου, δήλωσε ότι « Αν είχα μια ακριβή απάντηση σε αυτό το ουσιαστικό ερώτημα, η ζωή θα ήταν πιο εύκολη... Ας πούμε ότι πιστεύω ότι πλησιάζουμε στο τέλος του πολέμου».

«Η Ουκρανία αναγνωρίζει μόνο τα σύνορα του 1991»

Σχετικά με τις αντιλήψεις του για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, είπε ότι υπάρχει κάτι ασυμβίβαστο σε αυτό, που είναι ότι η Ουκρανία δεν θα αποδεχθεί καμία διευθέτηση που δεν θα αποκαθιστά την εδαφική της ακεραιότητα εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της του 1991 και «οποιαδήποτε άλλη επιλογή που είναι απαράδεκτη για εμάς, δηλαδή παραχώρηση εδαφών, δεν θα οδηγήσει σε παρά μόνο στη συνέχιση της σύγκρουσης αργότερα».

Le Monde


 

 Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας της υπάρχουσας ρωσικής επίθεσης στο Ντονμπάς, ο αξιωματικός απέκλεισε κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι «οι Ρώσοι δεν θα κερδίσουν, καθώς προσπαθούν εδώ και ένα χρόνο να ελέγξουν τις επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, και δεν το έχουν καταφέρει ακόμη».

Πρόσθεσε: «ακόμα και αν περιοριζόμασταν μόνο στο Μπαχμούτ, στο οποίο δέχεται επίθεση από τον περασμένο Ιούλιο και λένε ότι σχεδόν το ελέγχουν, διαπιστώνουμε ότι δεν το έχουν κάνει ακόμα, που σήμερα βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο του 2023.

«Αν δεν υποχωρήσει η Ρωσία, θα καταρρεύσει»

Ο Μπουντάνοφ προέβλεψε ότι η Ρωσία θα έπρεπε τελικά να αποσύρει τις δυνάμεις της από το ουκρανικό έδαφος υπό την ουκρανική στρατιωτική πίεση και υπό την πίεση των εσωτερικών ρωσικών πολιτικών υπολογισμών, καθώς και της διεθνούς διπλωματίας, κάτι που θα συμβεί σύντομα, διαφορετικά το ίδιο το ρωσικό σύστημα θα καταρρεύσει, όπως είπε

Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται τη Ρωσική Ομοσπονδία που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, όπως υπάρχει σήμερα, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει στον κόσμο εκτός από την απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων, που κανείς δεν θέλει.

Σχετικά με το μέλλον της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, ο Μπουντάνοφ είπε ότι περιμένει ότι θα γίνει ένα νέο κέντρο περιφερειακής επιρροής.

Le Monde

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr