Ευρωπαϊκή χώρα ανακοινώνει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

 


«Μετά τον σεισμό, ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Συρία ανήλθε σε 5 εκατομμύρια», γράφει τα αραβικό δημοσίευμα

 

Φεβρουάριος 11, 2023. Ελλάδα.

Δαμασκός.

Ο απεσταλμένος της Ιταλίας στη Δαμασκό είπε ότι ένα φορτίο ιταλικής ανθρωπιστικής βοήθειας που προοριζόταν για περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση στη Συρία έφτασε στη Βηρυτό, το βράδυ του Σαββάτου, ως την πρώτη ευρωπαϊκή βοήθεια από τον σεισμό προς την κυβέρνηση.

Ο επιτετραμμένος της ιταλικής πρεσβείας στη Δαμασκό, Μασιμιλιάνο Νταντόνο, δήλωσε στο Reuters ότι η αποστολή, που ζυγίζει 30 τόνους, περιλαμβάνει τέσσερα ασθενοφόρα και 13 κοντέινερ ιατρικού εξοπλισμού.

Πρόσθεσε ότι μια ομάδα τεσσάρων γιατρών βρίσκεται επίσης καθ' οδόν προς τις περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση .

Την επόμενη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει τη δυνατότητα να επιτραπεί στα Ηνωμένα Έθνη να παραδώσουν βοήθεια στη βορειοδυτική Συρία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο ένοπλων φατριών, μέσω περισσότερων από της μιας διάβασης των τουρκικών συνόρων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Συρίας κήρυξε τις σεισμόπληκτες περιοχές  ως «ζώνες καταστροφής».

Η Ουάσιγκτον αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη Συρία για να βοηθήσει τις προσπάθειες ανακούφισης μετά τον σεισμό.

Οι προκαταρκτικές οικονομικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι οι απώλειες που προκλήθηκαν από τον σεισμό δεν ήταν λιγότερες από 30 έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ομάδες διάσωσης αγωνίζονται με τον χρόνο την πέμπτη μέρα μετά την καταστροφή, καθώς οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται, αλλά η ελπίδα παραμένει.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr