Βούλγαρος ευρωβουλευτής: Οι Βούλγαροι στα Σκόπια πληρώνουν το τίμημα της ευρωπαϊκής αδιαφορίας


φωτό Bgnes


Φεβρουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Ο  Ίβο Χριστόφ, Βούλγαρος ευρωβουλευτής και μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λέει ότι το περιστατικό με τον Χρίστιαν Πεντίκοφ στην Αχρίδα  τον έκανε να πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο να είσαι Βούλγαρος στα Σκόπια.

«Αυτή είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι στη χώρα - υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση - το να είσαι Βούλγαρος είναι επικίνδυνο. Και δεν είναι η πρώτη περίπτωση βίας. «Η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης από τις Βρυξέλλες προκαλεί έκπληξη», είπε.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του Βούλγαρου προέδρου ότι οι πολιτικοί στα Σκόπια δεν έχουν τη βούληση να λύσουν τα ανοιχτά ζητήματα. Το βουλγαρικό βέτο στις διαπραγματεύσεις άρθηκε υπό εξωτερική πίεση, κάτι που αποτελεί παραβίαση των κριτηρίων της Ένωσης για ένταξη», είπε στην τακτική συνάντηση στο Στρασβούργο, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Χριστόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα οι Βούλγαροι στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας πληρώνουν το τίμημα της ευρωπαϊκής αδιαφορίας για τα ιστορικά τραύματα και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των Σκοπίων, αναφέρει το BGNES.

«Καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση να λάβουν θέση αρχής για να σεβαστούν αυστηρά το πνεύμα και τον λόγο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο Ίβο Χριστόφ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr