Υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ: Σε ποιες χώρες θα κόψουμε την οικονομική βοήθεια

Nikki Haley: Πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι που πάνε τα χρήματά τους


Φεβρουάριος 26, 2023. Ελλάδα.

Νέα Υόρκη.

Η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι (Nikki Haley),  ο οποίος μπήκε επίσημα στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ για το 2024 πριν από μια εβδομάδα, απείλησε να περικόψει την αμερικανική οικονομική βοήθεια σε χώρες που θεωρεί εχθρικές, εάν εκλεγεί πρόεδρος.

 «Δώσαμε στο Ιράκ περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα τελευταία χρόνια, αλλά η κυβέρνησή του πλησιάζει τους Ιρανούς δολοφόνους γκάνγκστερ που φωνάζουν θάνατο στην Αμερική και επιτίθενται στα στρατεύματά μας», έγραψε η Χέιλι σε συνέντευξή της στη New York Post.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν 46 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξωτερική βοήθεια πέρυσι», αν και ο Μπάιντεν ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 «Όσοι πληρώνουν φόρους πρέπει να ξέρουν τι γίνεται με τα χρήματά τους», είπε η πρώην πρέσβειρα. «Θα σοκαριστούν όταν μάθουν ότι τα χρήματά τους πηγαίνουν σε χώρες που είναι εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και γιατί τους χορηγούνται», είπε.

 «Αλλά δεν ενεργούν προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε η Χέιλι, κατονομάζοντας όλες τις χώρες στις οποίες η Ουάσιγκτον παρέχει οικονομική βοήθεια.

 Το Ιράκ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που έλαβαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ, ακολουθούμενο από το Πακιστάν. «Η χώρα έχει γίνει φωλιά για πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις και είναι στενά συνδεδεμένη με την Κίνα», είπε η Χέιλι.

 «Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέτρεψε μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε Παλαιστίνιους αλλά οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν τα χρήματα για αντισημιτική και αντι-ισραηλινή προπαγάνδα στον ΟΗΕ», είπε η Χέιλι.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν χρήματα στη Λευκορωσία, τον ισχυρότερο σύμμαχο της Ρωσίας», είπε η Χέιλι, «Τους έχουμε δώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, αλλά ψήφισαν τα περισσότερα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη.

 Σύμφωνα με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι εξακολουθούν να πληρώνουν την Κίνα για περιβαλλοντικά προγράμματα, παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

 «Αν και έχουμε προσδιορίσει την Κούβα ως χορηγό της τρομοκρατίας, τους έχουμε πληρώσει», είπε η 51χρονη.

Rudaw

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr