Τουρκία: Η πόλη Αντιγιαμάν που χτυπήθηκε από το σεισμό θα μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία


Φεβρουάριος 16, 2023. Ελλάδα.

Ένα τμήμα του Αντιγιαμάν, το οποίο υπέστη σοβαρές καταστροφές στους δύο διαδοχικούς σεισμούς στο Καχραμανμαράς, θα μεταφερθεί σε άλλη περιοχή. 

Ο δήμαρχος Αντιγιαμάν Δρ. Σουλεϊμάν Κιλίντς δήλωσε: «Ας ελπίσουμε ότι, στο σημείο της εκ νέου ανάπτυξης της πόλης, την οποία η TOKİ σχεδιάζει να χτίσει νέες κατοικίες, ειδικά στα βόρεια, στους πρόποδες του βουνού. Με άλλα λόγια, τουλάχιστον 30 με 50 χιλιάδες κατοικίες εξετάζεται να δημιουργηθούν. Είχαμε ήδη ένα σχέδιο να μεταφέρουμε την πόλη εκεί πριν. Στην τοποθεσία που λέμε τώρα είναι ακαλλιέργητη περιοχή. Όποτε είναι δυνατόν, είναι χρήσιμο να μετακινούμαστε σε πιο υγιείς γεωλογικά περιοχές χωρίς τη στέρηση γεωργικών εκτάσεων. Αυτό είναι το σημερινό μας σχέδιο».

Το Αντιγιαμάν ήταν μια από τις επαρχίες που υπέστη σοβαρές ζημιές στους σεισμούς 7,7 και 7,6 Ρίχτερ με επίκεντρο το Καχραμανμαράς. 

Σε δύο διαφορετικούς σεισμούς, 1485 κτίρια καταστράφηκαν σε όλη την πόλη, 4 χιλιάδες 85 κτίρια βρέθηκαν να υπέστησαν μεγάλες ζημιές και αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των κτιρίων των οποίων η κατεδάφιση ήταν επείγουσα ήταν 538.


Αποφασίστηκε να μεταφερθεί ένα τμήμα του κέντρου της πόλης Αντιγιαμάν, όπου 1.166 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς και 6.108 κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr