Ισραήλ: Θα παρακολουθούνται τα κοινωνικά δίκτυα για υποκίνηση τρομοκρατίας


Φεβρουάριος 19, 2023. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκαμπίρ αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια «σούπερ ομάδα» για την αντιμετώπιση της υποκίνησης τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, της οποίας θα ηγείται ο υπουργός Μπεν Γκαμπίρ.

Η ομάδα θα περιλαμβάνει τρεις υποομάδες που θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση και θα συναντώνται υπό την ηγεσία του Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένου να αναφέρουν την κατάσταση και συστάσεις, η καθεμία στον τομέα της.

Οι ομάδες που θα συσταθούν:

Ομάδα επιβολής που θα είναι υπεύθυνη για τις εγκρίσεις για την έναρξη έρευνας και δίωξης,

 Ομάδα πληροφοριών, ο ρόλος της οποίας είναι να εξετάζει επιλογές και να βελτιώνει τις δυνατότητες συλλογής και παρακολούθησης στα κοινωνικά δίκτυα,

Ομάδα νομικών εργαλείων, ο ρόλος της οποίας είναι να συμμετέχει στην εξέταση της υπάρχουσας νομικής κατάστασης και στην παροχή πληροφοριών και συστάσεων.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας αναφέρει:

 «Η σειρά των δολοφονικών επιθέσεων, που σημειώθηκαν πρόσφατα από πολύ νεαρά άτομα, μερικά από αυτά ηλικίας 13-14 ετών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, ενήργησαν μιμούμενα και υποκινούμενα  από τα κοινωνικά δίκτυα. Για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων θα δημιουργηθεί τομέας που θα παρακολουθεί  τις υποκινήσεις για τρομοκρατία στο Διαδίκτυο».

 «Η Αστυνομία του Ισραήλ σέβεται και επιτρέπει την ελευθερία διαμαρτυρίας σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά ταυτόχρονα ασκεί μηδενική ανοχή απέναντι σε όποιον συμμετέχει στον βίαιο λόγο που αυξάνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποφασίστηκε η σύσταση μιας ειδικής ομάδας που θα εργαστεί για την παρακολούθηση και τη διερεύνηση απειλών και υποκίνησης σε βία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο και πλατφόρμα», αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα.

«Η δουλειά της ομάδας μαζί με τους εκπροσώπους της εισαγγελίας θα συντομεύσει τους χρόνους διεκπεραίωσης δημοσιεύσεων στις οποίες υπάρχει υπόνοια υποκίνησης. Η αστυνομία του Ισραήλ δεν θα επιτρέψει τη βίαιη ομιλία ή οποιαδήποτε δημοσίευση που υποκινεί τη βία και βλάπτει δημόσια πρόσωπα ή οποιοδήποτε πρόσωπο».

maariv.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr