Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

«Η Ελλάδα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την Τουρκία», τουρκικός τύπος

 


Φεβρουάριος 21, 2023. Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσουν την Τουρκία.

Αυτό έγινε σε δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους, πριν από τη συμμετοχή του στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελγική πρωτεύουσα, Βρυξέλλες, τη Δευτέρα.

 

Ο Δένδιας είπε ότι θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στην Τουρκία και θα τους παροτρύνει να σταθούν δίπλα σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό στη Συρία και την Τουρκία.

 

Και συνέχισε, «Είμαι λυπημένος για πρώτη φορά που βλέπουμε μια καταστροφή αυτού του μεγέθους (του σεισμού) και υπάρχει ανάγκη για πολύ μεγάλη υποστήριξη».

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δένδιας πραγματοποίησε επίσκεψη στις περιφέρειες Χατάι και Άδανα μετά την έκθεσή τους στον σεισμό τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

 

Τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, διπλός σεισμός έπληξε τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, ο πρώτος ήταν 7,7 βαθμών και ο δεύτερος 7,6 βαθμών, ακολουθούμενος από χιλιάδες βίαιους μετασεισμούς, που προκάλεσαν τεράστιες απώλειες ζωών και περιουσίας και στις δύο χώρες.


PressTurk -Arapça

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr