Βόρεια Συρία: Υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες ομάδες δημιούργησαν νέα οργάνωση


Φεβρουάριος 5, 2023. Ελλάδα.

 

Ερμπίλ.

 Ορισμένες ένοπλες ομάδες στη βόρεια Συρία ανακοίνωσαν ότι έχουν ιδρύσει μια νέα οργάνωση που ονομάζεται «Ένωση Σαχμπά».

Το κίνημα Νουρεντίν Ζενγκί, γνωστό για την εγγύτητά του με την ανατολική πτέρυγα Ahrar El-Sham, Ahrar El-Tawhid και Tahrir El-Sham, δήλωσε ότι ίδρυσε μια στρατιωτική οργάνωση με το όνομα «Ένωση Σαχμπά», σύμφωνα με το κουρδικό Rûdaw.

Σε μια δήλωση που έκαναν, δήλωσαν ότι έχουν ιδρύσει μια στρατιωτική οργάνωση που ονομάζεται «Ένωση Σαχμπά» (Tecemmua El-Shehba).

«Για την ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας»

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ότι η εν λόγω οργάνωση ιδρύθηκε στην αγροτική περιοχή του Χαλεπίου στη Βόρεια Συρία.

Από την άλλη, η οργάνωση ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή της ότι ιδρύθηκε με στόχο «την προστασία της Συριακής Επανάστασης και τη συνέχιση των προσπαθειών της για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης».

Επιπλέον, η οργάνωση έδωσε το μήνυμα ότι θα σχηματίσει τη δική της ένοπλη πτέρυγα και είπε: «Θα δημιουργήσουμε τη δική μας ένοπλη δομή για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των απελευθερωμένων περιοχών και να τις προστατέψουμε από επιθέσεις».

Υποστηρίζεται από την Τουρκία

Η νέα ένοπλη ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση εξηγώντας ότι στοχεύει στην επανένωση των στρατιωτικών τάξεων ως μέρος των προετοιμασιών για την υπεράσπιση των απελευθερωμένων περιοχών από αναμενόμενες επιθέσεις από ρωσικές, ιρανικές και καθεστωτικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρεται, η δημιουργία της νέας ένοπλης ομάδας συμπίπτει με τις διαμάχες διαφόρων φατριών που λειτουργούν υπό τη σημαία του υποστηριζόμενου από την Τουρκία «Εθνικού Στρατού»,  καθώς της παύσης της ενίσχυσής τους από την Τουρκία.

Η Συριακή Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) αναφερόμενη στη δημιουργία αυτής της νέας ένοπλης ομάδας ανέφερε ότι οι ομάδες που την συγκροτούν υποστηρίζονται, καθαρά, από την Τουρκία.



The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr