Συρία: Έφθασε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους


Φεβρουάριος 10, 2023. Ελλάδα.

Δαμασκός.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Συρίας ανακοίνωσε ότι έχει λάβει μέχρι στιγμής 40 αεροσκάφη βοήθειας διαφόρων μεγεθών και μοντέλων στα τρία πολιτικά αεροδρόμια: Δαμασκό, Χαλέπι και Λατάκια.

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Τα πληρώματά τους(σημ. των αεροδρομίων) συνεχίζουν να παρέχουν διαδικασίες εξυπηρέτησης εναέριας κυκλοφορίας για τα εισερχόμενα αεροσκάφη όλο το εικοσιτετράωρο και να διασφαλίζουν τη ροή βοήθειας για όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό».

Επεσήμανε ότι «οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται από τα διοικητικά και τεχνικά στελέχη μέσα στα αεροδρόμια και τους πύργους επικοινωνιών που κατευθύνουν την κίνηση των αεροσκαφών στον αέρα για να εξασφαλίσουν την προσγείωση, την ασφάλεια, τις προμήθειες και την εκφόρτωση του φορτίου τους, παρά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο τομέας των αερομεταφορών, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών κυρώσεων, παράνομων καταναγκαστικών μέτρων και ασφυκτικού αποκλεισμού που εμπόδισε τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων αεροναυτιλίας και του επίγειου εξοπλισμού. Στην αδυναμία εισαγωγής οποιουδήποτε εξαρτήματος συντήρησης.

 

Και κατέληξε, «Επιπλέον σε όλα αυτά, οι ισραηλινές επιθέσεις στόχευαν τις υποδομές, τα συστήματα επικοινωνιών και τον εξοπλισμό των αεροδρομίων, για πολλές συνεχόμενες φορές».

El Nashra

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr