Τούρκος διπλωμάτης: Από την Αρμενία μέχρι την Ελλάδα όλοι αγωνίζονται να σώσουν ζωές χωρίς να το διατυμπανίζουν

 

Φεβρουάριος 14, 2023. Ελλάδα.

Ο ειδικός εκπρόσωπος της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, Σερντάρ Κιλίτς ευχαρίστησε τις χώρες που παρείχαν βοήθεια στην Τουρκία μετά τον σεισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χωρισμένοι, είμαστε μια σταγόνα ο καθένας. Μαζί είμαστε ο ωκεανός», ανέφερε τα λόγια του Ιάπωνα κλασικού Ryunosuke Satoro στην καταχώρισή του.

Σύμφωνα με τον Κιλίτς, αυτή είναι η μέρα «που όλοι αφήνουμε στην άκρη τις εθνότητες και τις θρησκείες μας».

«Αυτή είναι η μέρα που όλοι αφήσαμε στην άκρη τις εθνότητες και τις θρησκείες μας και επιλέξαμε να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε το υψηλότερο επίπεδο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων ως παιδιά ενός Θεού. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους», έγραψε ο Κιλίτς, δημοσιεύοντας μια γραφική εικόνα των χωρών που υποστήριξαν την Τουρκία.


Σε άλλη ανάρτηση, ο Τούρκος πολιτικός σημείωσε ότι «από την Αρμενία στην Ελλάδα, από τη διαχείριση έκτακτης ανάγκης μέχρι την Ερυθρά Ημισέληνο, αγωνίζονται να σώσουν ζωές, να θεραπεύσουν πληγές χωρίς διαφήμιση».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Κιλίτς ευχαρίστησε και για τη βοήθεια που έστειλε στην Τουρκία η Αρμενία.


(Ο Σερντάρ Κιλίτς, διετέλεσε Πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον. Διάρκεια θητείας 14 Απριλίου 2014 - 2 Μαρτίου 2021.)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr