Κλείνουν δεκάδες σχολεία στην Κωνσταντινούπολη από τον φόβο σεισμού


Φεβρουάριος 18, 2023. Ελλάδα.

Το γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έλαβε απόφαση σχετικά με ορισμένα σχολεία στη μεγαλούπολη, μετά τους σεισμούς στο Καχραμανμαράς που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε 10 επαρχίες.

Σύμφωνα με την απόφαση 93 σχολεία θα εκκενωθούν αφού θεωρούνται επικίνδυνα σε περίπτωση σεισμού.

 «Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, οι μαθητές μας από 93 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα που κινδυνεύουν με κατάρρευση σε περίπτωση σεισμού, θα μεταφερθούν σε αντισεισμικά σχολεία και θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους». 

Με την απόφαση αυτή, 51.995 μαθητές και 2.765 δάσκαλοι στα 93 επικίνδυνα σχολεία θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε σχολεία που είναι ασφαλή για τους σεισμούς, σημειώνει η ανακοίνωση του κυβερνήτη.


 «Μετά τον σεισμό του Μαρμαρά, που έλαβε χώρα στις 17 Αυγούστου 1999 και επηρέασε βαθιά την πόλη μας,  ιδρύθηκε η Μονάδα Συντονισμού Έργου της Κωνσταντινούπολης (IPCU) το 2006 για την ελαχιστοποίηση των καταστροφικών επιπτώσεων πιθανών σεισμών. Στο πλαίσιο της μείωσης του σεισμικού κινδύνου της Κωνσταντινούπολης …»

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr