Λιβύη: Ο Ακίλα Σάλεχ ζητά δημοψήφισμα για το Συνταγματικό Έγγραφο των εκλογών


Φεβρουάριος 19, 2023. Ελλάδα.

Τομπρούκ.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων,  Ακίλα Σάλεχ, δήλωσε ότι «το συνταγματικό έγγραφο για τη ρύθμιση της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να υποβληθεί σε λαϊκό δημοψήφισμα πριν εγκριθεί», αφού θεωρεί ότι η εξωτερική παρέμβαση είναι η αιτία της πολιτικής αστάθειας στη Λιβύη, τονίζοντας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι «η εξουσία λήψης αποφάσεων».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Al-Sharq» χθες Σάββατο, ο Σάλεχ είπε: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων εξέδωσε τον νόμο για το δημοψήφισμα για το σύνταγμα, ενώ η Επιτροπή δεν έχει ακόμη διεξαγάγει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική διακήρυξη».

Ο Σάλεχ αρνήθηκε τη διαχείριση της εκλογικής διαδικασίας από τον πρωθυπουργό της Τρίπολης, Ντμπέιμπα, τονίζοντας ότι οι εκλογές είναι «η μόνη λύση για τον τερματισμό των κρίσεων στη Λιβύη».

Ο Σάλεχ προτείνει το σχηματισμό μιας επιτροπής 45 ατόμων για τη συγκρότηση μιας ενοποιημένης εκτελεστικής αρχής.

Στην ομιλία του πριν από την ετήσια διάσκεψη του Συμβουλίου για τις Λιβυο-Αμερικανικές Σχέσεις, ο Σάλεχ είπε, την Πέμπτη, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι η εκλεγμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη Λιβύη και έχει το εγγενές δικαίωμα να προετοιμάζει και να εκδίδει νομοθεσία και χορηγεί και αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας  είναι  Μη αρμόδιος συμβουλευτικός φορέας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr