Σύμβουλος του προέδρου Άσαντ: Τίποτε δεν έφθασε από την Ευρώπη για τους σεισμόπληκτους στη Συρία


Φεβρουάριος 9, 2023. Ελλάδα.

Σύμβουλος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγόρησε τη Δύση ότι στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Η Bouthaina Shaaban χαρακτήρισε τον σεισμό «καταστροφή», προσθέτοντας ότι αμέτρητοι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από ερείπια σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Η Shaaban  απηύθυνε σκληρή κατηγορία κατά της Δύσης, τονίζοντας ότι οι δυτικές χώρες στέλνουν βοήθεια μόνο «όπου υπάρχουν τρομοκράτες».

«Η κυβέρνηση της Συρίας και οι πολίτες της Συρίας, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλα τα μέρη της Συρίας, κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν. Δυστυχώς, η Δύση ενδιαφέρεται μόνο για τις περιοχές όπου υπάρχουν τρομοκράτες, όπου είναι τα Λευκά Κράνη, αλλά δεν ενδιαφέρεται για τις περιοχές όπου ζει η πλειοψηφία των Σύρων», δήλωσε η σύμβουλος του Σύρου προέδρου.


«Τα περισσότερα χρήματα και όλος ο εξοπλισμός στάλθηκαν στην Τουρκία από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και τίποτα στη Συρία από την Ευρώπη»,  πρόσθεσε η Shaaban .

Έκανε τα σχόλια αφού ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν η Συρία θα σκεφτόταν να ανοίξει τα σύνορά της με την Τουρκία για να επιτρέψει τη ροή βοήθειας.

Είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν επιτρέπουν στους Σύρους να μεταφέρουν χρήματα στα μέλη των οικογενειών τους.

«Παρακαλώ αφήστε την πολιτική στην άκρη. Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προστατεύουν μόνο τα Λευκά Κράνη. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια για το τι συμβαίνει στη Συρία», κατέληξε η σύμβουλος του Σύρου προέδρου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr