Το Κρεμλίνο προειδοποίησε τη Μολδαβία για τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού


Φωτό από την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Ντόριν Ρετσάν

Φεβρουάριος 20, 2023. Ελλάδα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι αρχές της Μολδαβίας θα πρέπει να είναι προσεκτικές για την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στην Υπερδνειστερία, μετά τη δήλωση του νέου πρωθυπουργού Ντόριν Ρετσάν.

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο « Interfax ».

Στις 18 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά τον διορισμό του ως επικεφαλής της κυβέρνησης, ο Ρετσάν είπε ότι η Υπερδνειστερία θα πρέπει να αποστρατικοποιηθεί και να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα.

«Η Ρωσία ήταν και είναι ένα πολύ υπεύθυνο μέρος σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις της Υπερδνειστερίας, συνεχίζει να εκπληρώνει την αντίστοιχη λειτουργία της. Θα θέλαμε να συστήσουμε στον Μολδαβό ομόλογό μας να είναι πολύ, πολύ προσεκτικός με κάτι τέτοιο», είπε ο Πεσκόφ.

Μίλησε επίσης για τις μελλοντικές σχέσεις Μόσχας και Κισινάου μετά την αλλαγή της κυβέρνησης.

«Έχουμε ήδη πολύ, πολύ τεταμένες σχέσεις με τη Μολδαβία. Ταυτόχρονα, η ηγεσία της Μολδαβίας τονίζει οτιδήποτε είναι αντιρωσικό, και επίσης διολισθαίνει σε αντιρωσική υστερία... Μια τέτοια έλλειψη κονστρουκτιβισμού δύσκολα μπορεί να βοηθήσει την ίδια τη Μολδαβία και βλάπτει τις διμερείς σχέσεις», είπε ο Πεσκόφ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μολδαβία άρχισε να σκέφτεται πώς να νικήσει το αυτονομιστικό καθεστώς στην Υπερδνειστερία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr