Ένταση στα σύνορα Βουλγαρίας – Σκοπίων, διαμαρτυρίες Βουλγάρων


Φεβρουάριος 4, 2023. Ελλάδα.

 Ένταση σημειώθηκε στο συνοριακό πέρασμα για τα Σκόπια,  Deve bair. Οι Βούλγαροι είχαν ξεκινήσει να γιορτάσουν την 151η επέτειο από τη γέννηση του Γκότσε Ντέλτσεφ στα Σκόπια, αλλά χρειάστηκαν ώρες για να περάσουν ορισμένοι, ενώ αρκετοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω.

Τρία αυτοκίνητα πέρασαν σε μια ώρα, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η συνοριακή αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι υπήρχε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των συνόρων. Ωστόσο, διαβεβαίωσαν ότι θα περάσουν όλοι οι Βούλγαροι, αλλά δεν διευκρινίστηκε πότε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ιβάν Ντεμερτζίεφ δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το πέρασμα των Βουλγάρων γίνεται πάρα πολύ αργά.

«Για περισσότερα από 50 λεπτά, η Βόρεια Μακεδονία κράτησε τα σύνορά της κλειστά, κατά παράβαση όλων των συνθηκών και των διμερών συμφωνιών, αυτό είναι απαράδεκτο!», σχολίασε του βουλγαρικού ινστιτούτου «Μακεδονία» στο προφίλ του στο Facebook.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Βίκτορ Στογιάνοφ κάλεσε στο κοινωνικό δίκτυο:

«Ελάτε στα σύνορα κοντά στο Γκουέσεβο, το «κράτος» της Βόρειας Μακεδονίας κράτησε τα σύνορά του κλειστά για μιάμιση ώρα! Η αστυνομία κάνει αποκλεισμούς προς τα Σκόπια, αξίζουν μια κατάλληλη αντίδραση!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις έγιναν προκειμένου να τελειώσουν οι εκδηλώσεις στον τάφο του Γκότσε Ντέλτσεφ στην πόλη των Σκοπίων.



btvnovinite.bg,  Dnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr