Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία- Σεισμός: Οι αρχές έκλεισαν ιστοσελίδες, συνέλαβαν εκατοντάδες διαχειριστές blogs


Φεβρουάριος 16, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας εντόπισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 651 διαχειριστές λογαριασμών, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να κάνουν προκλητικές αναρτήσεις μετά τον σεισμό με επίκεντρο το Καχραμανμαράς. Συνελήφθησαν 21 άτομα που έκαναν προκλητικές αναρτήσεις.

Στην ανακοίνωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης επισημαίνονται:

«Σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τους σεισμούς που σημειώθηκαν, εντοπίστηκαν 651 διαχειριστές λογαριασμών που θεωρήθηκε ότι έκαναν προκλητικές αναρτήσεις για να δημιουργήσουν φόβο και πανικό στους πολίτες μας και στάλθηκαν στις αρμόδιες μονάδες, κινήθηκαν νομικές διαδικασίες κατά 330 διαχειριστών λογαριασμών. Συνελήφθησαν 110 άτομα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας, εκ των οποίων 21 κρατήθηκαν, έχουν συλληφθεί.


Επίσης, έκλεισαν 76 ιστότοποι που είχαν προετοιμαστεί για απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες σχετικά με 15 λογαριασμούς πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που απαιτούν χρήματα από πολίτες χρησιμοποιώντας/μιμούμενοι το όνομα επίσημων ιδρυμάτων.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν 6 διευθύνσεις όπου ζητείται η κατάθεση χρημάτων με το θέμα της «βοήθειας για τον σεισμό» και οι λογαριασμοί δεσμεύτηκαν».

 

İLKHA

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr