Η Ρωσία και το Ιράν δημιουργούν σύστημα απενεργοποίησης των drones

Έκθεση: Η Ρωσία και το Ιράν συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός συστήματος απενεργοποίησης των drones


Φεβρουάριος 22, 2023. Ελλάδα.

Δημοσίευμα ισραηλινού ιστότοπου πληροφοριών αποκάλυψε, την Τετάρτη, συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος που θα λειτουργεί για την απενεργοποίηση ή τον έλεγχο των drones.

 

Η έκθεση ανέφερε ότι «η Μόσχα και η Τεχεράνη συνεργάζονται στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου για να δοκιμάσουν ένα σύστημα μικροκυμάτων υψηλής ενέργειας, το οποίο θα απενεργοποιεί ή θα ελέγχει τα drones στη Συρία, καθώς και στη θάλασσα».

 

Εξήγησε ότι «το κοινό έργο θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα ισραηλινά, αμερικανικά και τουρκικά drones», σημειώνοντας ότι «οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το έργο αναπτύσσεται σε άλλους τομείς, μακριά από τη Ρωσία και το Ιράν».


‘Είναι πιθανό η Μόσχα και η Τεχεράνη  να ανέθεσαν την κοινή τους επιχείρηση σε κάποια από την τεχνολογία που διακινήθηκε λαθραία μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών’

Ιστότοπος ειδήσεων των Ισραηλινών Πληροφοριών

 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «το project μπορεί να σχετίζεται με τον πόλεμο των drones στην Ουκρανία και ότι το έργο διευθύνεται από Ιρανούς εμπειρογνώμονες που έφτασαν πρόσφατα στη Συρία για να διαχειριστούν στρατιωτικά projects με τη Ρωσία».

 Τόνισε επίσης ότι «το Ιράν έχει ήδη επιδείξει περιορισμένη ικανότητα ελέγχου drones στο Ιράκ και σε άλλες χώρες και ότι πρόσφατα έχουν αναφερθεί ορισμένες περιπτώσεις στην περιοχή που μπορεί να σχετίζονται με το ιρανορωσικό έργο».

 Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «είναι πιθανό η Μόσχα και η Τεχεράνη  να έχουν χρησιμοποιήσει το κοινό τους έργο σε ορισμένες από τις τεχνολογίες που διακινήθηκαν λαθραία μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι πρόσφατα εντοπίστηκε στην Αμερική ένα ιρανικό δίκτυο λαθρεμπορίου που λειτουργεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό».

Επιπλέον, διεθνείς εκθέσεις αναφέρουν ότι υπάρχει στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν και συγκεκριμένα στον τομέα των drones, κάτι που ανησυχεί τους Ισραηλινούς.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, Ανατόλι Βικτόροφ, επιβεβαίωσε ότι «η Μόσχα επιθυμεί να μην μεταφέρει καμία τεχνολογία στο Ιράν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ισραήλ».

 

Erem News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr