Αμερικανική επιχείρηση στη Συρία κατά του ISIS- νεκροί και τραυματίες


Φεβρουάριος 17, 2023. Ελλάδα.

Η Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή ανέφερε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του ISIS σκοτώθηκε και 4 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Συρία.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η επιχείρηση έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, Πέμπτη, στη βορειοανατολική Συρία, «και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του στόχου, Χαμζά αλ Χόμσι, εξέχοντος ηγέτη του ISIS».

Η δήλωση προσθέτει: «Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιδρομής ελικοπτέρων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, σε μια στοχευμένη έκρηξη τραυμάτισε τέσσερις Αμερικανούς στρατιώτες και έναν σκύλο. Οι τέσσερις στρατιώτες λαμβάνουν θεραπεία σε αμερικανική ιατρική μονάδα στο Ιράκ».



Οι αμερικανικές δυνάμεις κατάφεραν να εξολοθρεύσουν ή να συλλάβουν ηγέτες σε διάφορες επιχειρήσεις, οι πιο εξέχοντες από τους οποίους ήταν οι ηγέτες του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι, και στη συνέχεια ο  Αμπού Ιμπραχίμ αλ Κουράσι τον περασμένο Φεβρουάριο στο Κυβερνείο  Ιντλίμπ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr