O ΥΠΕΞ Αιγύπτου στη Δαμασκό - πρώτη επίσκεψη μετά από 12 χρόνια

“Πρώτη επίσκεψη από το 2011. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου φτάνει στη Δαμασκό”


Φεβρουάριος 27, 2023. Ελλάδα.

Σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου  Σάμεχ Σούκρι έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, σε μια επίσκεψη που είναι η πρώτη από το 2011.

Σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων «SANA», η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιβεβαίωσης της αλληλεγγύης προς τη Συρία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ο υπουργός Σάμεχ Σούκρι θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Συρία και την Τουρκία, για επίσκεψη αλληλεγγύης.

Χθες, Κυριακή, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο υπουργός θα ταξιδέψει τη Δευτέρα στη Συρία και την Τουρκία, για επίσκεψη αλληλεγγύης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.


Ο πρεσβευτής Άχμεντ Αμπού Ζέιντ, επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι ο Σούκρι θα ταξιδέψει τη Δευτέρα το πρωί στη Συρία και την Τουρκία, σε μια επίσκεψη με στόχο τη «μεταφορά μηνύματος αλληλεγγύης από την Αίγυπτο προς τις δύο χώρες και τους δύο αδελφούς λαούς τους, μετά την καταστροφή του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου, που άφησε μεγάλες απώλειες και στις δύο χώρες.

Ο Αμπού Ζέιντ πρόσθεσε: «Αναμένεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα επιβεβαιώσει, στις συναντήσεις του τόσο με τη Συρία όσο και με την Τουρκία, τη μόνιμη ετοιμότητα της Αιγύπτου να προσφέρει βοήθεια σε όσους επλήγησαν στις πληγείσες περιοχές στις δύο χώρες, και ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση και ο κόσμος δεν μπορεί να αργήσει ούτε μια μέρα στη στήριξη των αδελφών του».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr